woensdag 22 februari 2012

Mijn favoriete merken: Marchesa

Misschien komt de naam Marchesa je al bekend voor. De naam wordt namelijk vaak genoemd in combinatie met het Award-season in Amerika. De actrices dragen dan ook graag een creatie van het merk. Marchesa staat bekend om zijn elegante en vrouwelijke avondjurken, geïnspireerd op vintage en Azië. De high fashion creaties worden alleen gemaakt van de beste kwaliteit stoffen en rijk versierd met borduursels en pailletten. Deze combinatie geeft de creaties een hoog glamour gehalte die perfect is voor de rode loper.


Geschiedenis
 Marchesa is in 2004 opgericht door de Britse vriendinnen Georgina Chapman en Keren Craig. Beide volgde een modeopleiding en ontmoette elkaar op de Chelsea College of Art and Design in London. Georgina is afgestudeerd met een specialisatie in ontwerpen en draperieën. En Keren heeft zich gespecialiseerd in prints en borduursels.  In 2004 besloten ze hun krachten te bundelen en het merk Marchesa was geboren. Marchesa heeft zijn naam te danken aan het excentrieke stijlicoon Marchesa Luisa Casati. Zij was tussen 1900 en 1930 een graag geziene socialite en reisde heel Europa door.


Van schets tot werkelijkheid


Collecties & verkooppunten
Marchesa heeft 2 collecties: Marchesa en Notte by Marchesa. De lijn Marchesa komt rechtstreeks van de catwalk en is exclusief. De tweede lijn, Notte by Marchesa, is betaalbaarder en is gemakkelijker verkrijgbaar. Notte by Marchesa wordt verkocht bij de warenhuizen Neiman Marcus, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue en Harrods. Ook kun je de Notte by Marchesa-collectie bestellen via www.net-a-porter.com.


Celebrities
Zoals al eerder gezegd, is Marchesa heel populair onder de celebrities. Sandra Bullock droeg in 2010 een jurk van Marchesa ‘s hand naar de Oscars en kwam daarmee bovenaan de best dressed-list te staan. En stijlicoon Nicole Richie koos ervoor om in een Marchesa-jurk naar het altaar te lopen. Grote fans zijn Blake Lively, Kate Beckinsale en Sarah Jessica Parker, zij zijn al meerdere malen in Marchesa gespot. Hieronder staan nog een aantal die kozen voor Marchesa.

Marchesa collectie zomer 2012

De zomercollectie van 2012 bevat veel jurken tot net over de knie en jurken die tot aan de grond reiken. De silhouetten zijn verschillend. Sommigen jurken zijn strak en body-conscious terwijl anderen juist wijd vallen. De kleuren die gebruikt worden zijn poedertinten zoals zachtroze en baby-blauw, maar er wordt ook gebruik gemaakt van wit, ivoor, lichtgrijs, zilver en zwart. Er is gebruik gemaakt van tule, zijde, satijn, organza en kant. De stoffen zijn op de Marchesa-wijze afgewerkt met veren en borduursels.
Bron: Facebook Marchesa en www.vogue.it

Het grote aftellen naar de Oscars is begonnen. Aankomende zondag worden de welbegeerde beeldjes weer uitgereikt en er zullen vast weer een hoop Marchesa-jurken op de rode loper te zien zijn. Ik ben erg benieuwd! Wat vindt jij van de jurken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten