woensdag 7 maart 2012

Maar hoe onderscheid je een imitatie Chanel van een echte Chanel 2.55 tas?

Als je zeker wilt weten dat je een echte Chanel 2.55 tas koopt, dan kun je het beste de tas kopen bij een Chanel winkel. Maar de prijs ligt dan natuurlijk wel hoger dan wanneer je hem tweedehands koopt. Ook verschillen de prijzen per land. In Frankrijk is hij bijvoorbeeld goedkoper dan in Nederland. Maar ligt een spiksplinternieuwe Chanel 2.55 niet binnen je budget, dan kun je ook een tweedehands kopen via internet. Het aanbod op internet is heel groot, maar hoe herken je nou een echte? Hieronder vindt je een aantal tips waarop je moet letten voordat je hem koopt.

·         Trap ten eerste nooit in handelaren die zogenaamd grote partijen Chanel tassen verkopen op internet. Chanel heeft NOOIT tassen over, er is zelfs een lange wachtlijst. Ook zullen ze nooit een grote partij voor een habbekrats verkopen, ze willen immers de naam van het merk hooghouden.

·         Vraag in ieder geval voordat je de tas koopt zoveel mogelijk informatie op bij de eigenaar: het certificaat van echtheid en de aankoop bon. Controleer de tas ook op zoveel mogelijk kenmerken. Kunnen of willen de vorige eigenaren deze informatie niet geven, dan kun je beter verder zoeken, want dan is het voor 99,9% zeker dat hij nep is.

·         Alle Chanel tassen hebben een serienummer en dat serienummer moet overeenkomen met het certificaat van echtheid. Je kunt dit nummer vinden op het etiket aan de binnenkant van je tas. Het serienummer is er NOOIT opgeplakt met een sticker!

·         Alle Chanel tassen worden in Italië of Frankrijk gemaakt, dus als er een ander productieland op het etiket staat, dan weet je dat je fout zit.

·         Echte Chaneltassen hebben nooit een metalen merkplaatje aan de binnenkant van de tas. Ook de prijskaartjes zijn altijd wit. De certificaten van echtheid en het kaartje met serienummer erop zijn zwart met goud.

·         Het belangrijkste uiterlijke kenmerk is dat de stiksel aan de voorkant symetrisch moeten zijn aan de stiksels aan de achterkant van de tas. Lopen de lijnen niet gelijk, betekent: NIET KOPEN!


De Chanel 2.55 tas


Succes met het sparen en zoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten