zondag 17 maart 2013


Zelfvertrouwen

 

Geloof in jezelf. Stop met jezelf vergelijken met anderen en houd op met het willen dat je iemand anders bent. Iedereen heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Je kunt alleen het beste uit jezelf halen als je jezelf helemaal accepteert. Dus al je goede en slechte eigenschappen. Luister naar je eigen hart. Vraag advies als je dat fijn vind maar volg je eigen weg. Durf op jezelf te geloven, je weet meer dan je denkt. Je kunt je leven niet leven voor andere mensen. Je moet doen wat het beste is voor jou. Ook als dat betekend als je soms mensen moet kwetsen.

 Je hebt niet in de gaten hoe mensen tegen je op kijken. Je hoort alle goede dingen niet die mensen zeggen over je omdat je je alleen bezig houdt met de negatieve dingen. De enige persoon die niet ziet hoe geweldig jij bent, is de persoon die je aankijkt in de spiegel. Jij bent veel leuker, mooier en specialer dan je zelf toe wilt geven. En nog veel beter: je bent niet zo breekbaar als je denkt. “If you look into your own heart, and you find nothing wrong there, what is there to worry about? What’s there to fear?” Wees niet zo streng voor jezelf. Wees juist lief voor jezelf. Het is onmogelijk om gelukkig te zijn als iemand steeds gemeen is tegen je. Jij bepaalt hoe je je voelt. Kies er vanaf nu voor om gelukkig te zijn.
 
 
Love yourself first and everything else falls into place.”Zelfvertrouwen is het vermogen om je mooi te voelen zonder dat iemand dat tegen je moet zeggen. Niets is zo aantrekkelijk als zelfvertrouwen. Op de dag dat je zelf ziet hoe mooi je bent zullen ook anderen het zien. Geniet van je lichaam en wees er trots op. Gebruik het op de manier die jij wilt. Wees niet bang voor je eigen lichaam of wat anderen ervan vinden!
 
Believe yourself worthy
 
Worthy of love
Worthy of success
Worthy of happiness
Worthy of forgiveness
Worthy of friendship
Worthy of wealth
Worthy of change
Worthy of joy
Worthy of health
 
And experience the changes!
 
Of het nu leuk is of niet, maar alles wat je wilt bereiken bevind zich aan de andere kant van angst. Het goede nieuws is dat je alleen maar in jezelf hoeft te geloven om die angst te overwinnen. “Believe you can and you’re halfway there.” Zelfvertrouwen is geen gevoel maar een staat van zijn. Het is een eigenschap. Normaal kun je eigenschappen niet trainen, maar deze gelukkig wel. Zelfvertrouwen wordt je niet gegeven. Je moet het zelf ontwikkelen. Het begint bij het aanpakken van dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je iets niet kan. Dat liegt namelijk. Sta iedere morgen op met een glimlach en zeg tegen jezelf: “Ik kan dit!”
Je eigenwaarde hoort niet af te hangen van anderen. Waarom wacht je op iemand om te zeggen hoe leuk en goed jij bent? The first person who should tell you you’re awesome is you! Jij bepaalt zelf je eigenwaarde. Je hoeft niet geaccepteerd te worden door anderen. Jij moet alleen jezelf accepteren.
 
Stap uit je comfort-zone. Leven in je comfort-zone is niet leven met zelfvertrouwen. Wees niet bang om iets nieuws te proberen en daardoor te falen. Wees eerder bang om iets niets te proberen. Wie weet ontdek je een nieuw talent van jezelf!  If it scares you, it might be a good thing to try. De ergste fout die je kunt maken, is te bang zijn om er een te maken. If it’s good, it’s wonderful, if it’s bad, it’s experience. No regrets.
 
Zelfvertrouwen is geloven in jezelf. Geloof in je eigen kunnen. You have the potential to make beautiful things. Yes you! Stop met bang zijn voor alle dingen die mis kunnen gaan en bedenk hoe geweldig het is als het je lukt! Laat je vertrouwen groter zijn dan je angst. Vergeet alle redenen waarom het niet zou kunnen en geloof in de enige reden waarom het wel kan. Beslis dat je het liever wilt dan dat je er bang voor bent. Stop met wachten totdat dingen gebeuren. Go out and make them happen! Misschien zul je niet in alles slagen en je gaat zeker falen. Maar ga niet bij de pakken neerzitten, maar bedenk een andere manier om je doel te bereiken. Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is that little voice at the end of the day saying: “I will try again tomorrow.”


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten