woensdag 7 maart 2012

Vintage: Chanel 2.55 tas

De Chanel 2.55 tas is een echte “it-bag”. De klassieke tas werd in 1955 ontworpen door Coco Chanel en op dit moment is hij nog steeds even stijlvol en populair als toen. In de jaren 80 was de Chanel 2.55 tas zelfs HET statussymbool. In 2005 werd het model tas opnieuw uitgebracht, namelijk de Chanel Reissue 2.55. Dit nieuwe model zorgde ervoor dat de populariteit van de tas weer steeg. Maar wat maakt de tas nou zo speciaal?


Coco Chanel
De Chanel 2.55 tas is de meest nagemaakte tas ter wereld. Coco Chanel zei hier zelf ooit over: “Ik zou in huilen uitbarsten op de dag dat niemand mij meer kopieerde.”
De naam van de tas staat voor de datum van zijn "geboortejaar". Hij werd namelijk in Februari 1955 ontworpen door Coco Chanel.
In de jaren 50 waren vrouwen gewend hun tas in de hand te houden, maar Coco Chanel vond dit maar irritant. Ze raakte namelijk altijd haar tasjes kwijt. Daarom bedacht ze voor zichzelf de 2.55 tas. En deze ene tas is nu de meest geliefde vintage tas onder fashionista's.
Coco Chanel’s ontwerpen staan erom bekend vernieuwend te zijn, en de 2.55 tas was heel vernieuwend. Coco Chanel was de eerste die het dunne, dubbele goudkleurige ketting als hengsel introduceerde. De ketting was natuurlijk een mooi sieraad en vrouwen waren in die tijd gek op kettingen. Dus waarom zou je hem dan niet als hengsel gebruiken?
Een geheimzinnig detail is het vakje in de voorflap, hiervan wordt gezegd dat Coco hierin de liefdesbrieven van haar lover bewaarde.


Het Materiaal 
Een andere bijzonderheid aan de tas is het doorgestikte patroon. Dit patroon is geïnspireert op de jasjes van de staljongens. Coco Chanel was namelijk dol op paarden en het hele wereldje eromheen. de paardenwereld. De materialen die gebruik worden, zijn allemaal duurzaam. Zo wordt er gebruik gemaakt van zijde, lams- en kalfsleer en/of bont.

De Chanel Reissue 2.55 bag

In 2005 werd de 50ste verjaardag van de Chanel 2.55 tas gevierd, en speciaal voor deze gelegenheid bracht Karl Lagerfeld de tas opnieuw uit onder de naam: Chanel Reissue 2.55 Bag.  De Chanel Reissue 2.55 heeft de originele eenvoudige “Mademoisselle Lock” –sluiting. Een leuk detail is dat deze rechthoekige sluiting zijn naam dankt aan het feit dat Coco nooit getrouwd is geweest. De andere  bekende sluiting met de 2 in elkaar grijpende C’s werd in de jaren 80 geïntroceerd.
De Chanel Reissue 2.55 is nu populair onder een ander publiek dan vroeger. In de jaren 50 was de originele Chanel 2.55 populair bij high-society dames, maar nu is de tas vooral populair bij hippe, moderne fashionista’s en actrices. Het gevolg was dat er een ware run ontstond op de tassen.
De Chanel Reissue 2.55 is verkrijgbaar in 5 maten: baby, small medium, large en jumbo. Je kunt kiezen uit 3 verschillende soorten leer: lamsleer, kalfsleer of caviar leather. En je kunt kiezen uit 3 kleurencombinaties: zwart met goud, grijs met zilver of wit met zilver.

De Chanel 2.55 tas




Geen opmerkingen:

Een reactie posten