maandag 12 november 2012


De mooiste shows van de zomer 2013: Badgley Mischka

Ben je nog opzoek naar de perfecte avondjurk? Dan ben je bij Mark Badgley en Jake Mischka aan het goede adres. Zij hebben het maken van avondjurken tot een ware kunst verheven!
Het grootste deel van de zomercollectie van 2013 bestaat zoals we gewend zijn vloerlange avondjurken van organza en tule. De avondjurken laten je vrouwelijke vormen goed zien. De stof volgt de vormen van het lichaam perfect. Tevens gebruiken Mark en Jake als extra vrouwelijke touch veel draperieën in hun collectie.
Het kleurenpalet bestaat hoofdzakelijk uit pasteltinten zoals roze, blauw, beige, perzik en nude. Maar hier en daar zien we ook wat paars op de catwalk. Ook parelmoer-tinten zoals zilver zijn aanwezig in de collectie.
De stoffen die veel in de collectie gebruikt zijn, zijn crêpe, lurex, kant, tweed, chiffon, leer, satijn, matte jersey en tule.
 De roklengte varieert van net boven de knie tot op de enkel. De roklengte van de coctailjurkjes is tot de knie. De avondjurken reiken tot op de grond. De nadruk wordt in de collectie gelegd op de taille. Bij de cocktailjurkjes wordt de aandacht naar het middel getrokken doordat de taille iets verhoogd is en de jasjes eindigen op taillehoogte. Ook zagen we een aantal peplums op de catwalk.
Als applicaties worden bloemen, kralen en pailletjes gebruikt.


De collectie





Geen opmerkingen:

Een reactie posten