donderdag 4 april 2013


How to be confident: 21 tips voor meer zelfvertrouwen


Je hoeft niet dun, sprankelend en mooi te zijn om zelfvertrouwen te hebben. Je hoeft ook niet door iedereen leuk gevonden te worden. Zelfvertrouwen begint bij jezelf! Zoek niet naar externe acceptatie maar accepteer jezelf! Jij hoort de eerste te zijn die je verteld hoe geweldig jij bent!

 

1.       Confronteer
Confronteer de mensen die jou bekritiseren en vertel ze wat dat met je doet. Waarschijnlijk hebben ze niet in de gaten wat ze aanrichten en was het hun bedoeling helemaal niet.

Stop holding on to what hurts and make room for what feels good.



2.       Laat het los
Laat het verleden rusten. Herinner jezelf eraan dat je niet meer in die tijd leeft en dat je bent veranderd. Zet vraagtekens bij de commentaren die je vroeger hebt gehad en die je zo onzeker hebben gemaakt. Zijn die echt waar? Je zult erachter komen dat die niet kloppen.

One of the happiest moments ever is when you feel the courage to let go of the things you can’t change.



3.       Stop met vergelijken
Het is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer je te realiseren dat jij jij bent en niet iemand anders. Je kunt die andere persoon niet zijn, dus waarom wordt je niet de beste versie van jezelf? Je hoeft je alleen aan jezelf te bewijzen.

We don’t measure our intelligence against Albert Einstein’s, so why do we try to stack up physically against Gisele Bündchen?



4.       Wees jezelf!
Op een gegeven moment moeten mensen zich realiseren dat jij bent zoals je bent. Besteed geen aandacht aan mensen die je onzeker en ongelukkig maken. Probeer nooit jezelf in een mal te persen die iemand anders voor je heeft gemaakt. Jij bent jij en je bent goed zoals je bent. Verander voor niemand!

Just be you!
Be thankful
Be fearless
Be bold
Be loving
Be unique
Be silly
Be bodacious
Be confident
Be youtiful!

 

5.       Denk positief
Alles wat je in je hoofd bedenkt, kan daadwerkelijk gebeuren. Dus als je alsmaar tegen jezelf zegt: ‘Ik ben nergens goed in en ik zie er niet uit’, dan is dat de manier waarop je je presenteert naar de wereld. Je kunt dit veranderen door positief te denken en je houding te veranderen. Begin door een lijst te maken met al je successen en goede eigenschappen. Sta stil bij deze (kleine) succesjes en geniet ervan. Door je successen bij te houden richt je je meer op het positieve in plaats van het negatieve.

Every positive thought propels you in the right direction.


6.       Ken je goede eigenschappen
Weet je waar je goed in bent? Probeer hier gebruik van te maken door jezelf in situaties te begeven waarin je deze goede eigenschappen kunt laten zien. Ben je goed in organiseren en is je werkgever bezig met het organiseren van een groot feest? Bied je dan aan om te helpen! Dit draagt zeker bij aan je zelfvertrouwen!

Stop hating yourself for what you aren’t and start loving yourself for what you are.



7.       Persoonlijke doelen
Als je fit wilt worden of een 10 wilt halen voor je tentamen, ga er dan voor! Kleine doelen zorgen ervoor dat je bezig blijft en het motiveert je. Maak je eigen regels en creëer je eigen mogelijkheden. Je zult je geweldig voelen als je je doel eenmaal bereikt hebt. Pas op het werkt verslavend!

Never doubt yourself. Never change who you are. Don’t care what people think and just go for it!



8.       Body-confidence
Als je jezelf onzeker voelt over je lichaam, zeg dan tegen jezelf: ‘Ik heb een mooi lichaam.’ In het begin zal het een beetje raar aanvoelen. Maar herhaal dit een aantal keer. Hang ook een briefje met deze tekst aan de spiegel in de badkamer. Na een tijdje zul je het gaan voelen. Draag je billen, je buik en je borsten met trots! Je bent niet voor niets een vrouw! You’re boudylicious!

Hating your body will never get you as far as loving it will.



9.       Get a make-over
Het hoeft geen drastische make-over te zijn. Highlights  laten zetten of een nieuwe kleur oogschaduw uitproberen is ook goed. Ga ook eens winkelen bij winkels waar je normaal nooit komt. Make-overs geven mensen zelfvertrouwen omdat het een soort nieuwe start is.

Being different is one of the most beautiful things on earth. Embrace your ‘you’ness.



10.   Complimenten accepteren
Het krijgen van complimenten kan je zelfvertrouwen flink vergroten. Je moet deze complimenten echter wel accepteren niet zeggen ‘Ach, zo goed is het ook weer niet.’ Geef ook regelmatig complimenten aan anderen, dit zorgt ervoor dat je ook waardering terug krijgt.

Promote what you love instead of bashing what you hate.



11.   Accepteer je fouten
Ze gebeuren nu eenmaal, daar kun je niets aan doen. Leer ervan en de volgende keer zul je de dingen anders aanpakken. Wees vooral niet bang om fouten te maken! Zie het als een kans om beter te worden en ervaring op te doen.

Just because you fail once, doesn’t mean you’re going to fail at everything. Keep trying, hold on and always, always, always believe in yourself. Because if you don’t, then who will? So keep your head high, keep your chin up and most importantly keep smiling. Because life is a beautiful thing and there is so much to smile about.




12.   Doe dingen die je leuk vind
En doe het zo vaak mogelijk! Besteed een halfuur per dag aan iets dat je een goed gevoel geeft en je gedachten stop zet. Of het nu tekenen, voetballen, of dansen is, doe wat je leuk vind en waar jij gelukkig van wordt!

Just do what you love!


13.   Wees lief voor jezelf- Altijd!
Accepteer jezelf en laat kritiek van je afglijden. Laat niets je tegenhouden. Neem het leven dag voor dag. Wees lief voor jezelf en vestig de aandacht niet op je onzekerheden. Jij bent geweldig zoals je bent, vergeet dat niet!

Darling, the world’s not really against you. The only thing that’s against you is yourself.



14.   Dagboek
Schrijf iedere dag in een boekje op wat je die dag goed hebt gedaan. Je zult na een tijdje zelf gaan inzien hoe geweldig jij eigenlijk bent!

Every day has something good to offer


18.   Love what you wear
Als je er leuk uitziet, zorgt dit ervoor dat je je zekerder voelt. Het helpt je om contacten te leggen met andere mensen, want zo hoef je je ten minste geen zorgen te maken over je kleding. Draag wat jij mooi vind  en dan zul je dat ook uitstralen.

People will stare. Make it worth theri while.  

16
. Walk like there are 3 men behind you
Let op je lichaamshouding. Aan de hand van iemands houding zijn mensen al gauw geneigd een oordeel te vellen. Loop alsof je precies weet waar je heen moet en niemand jou in de weg mag lopen. Zo straal je zekerheid uit.

Fake it untill you make it!

17.
Maak oog-contact
Maak oog-contact met degene waarmee je aan het praten bent. Je komt zo zeker over en je toont dat je interesse hebt in datgene wat je gesprekspartner verteld.

Be nice to yourself. It’s hard tob e happy if someone is mean to you all the time.  
18.
Ontmoet nieuwe mensen
De volgende keer dat je naar een feestje gaat neem je je voor om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat onbekende meisje dat alleen staat in een hoekje is precies de juiste persoon.

Anyone can try, but the only person  who can really take walls down is the one who put them up.



19.   Ga om met succesvolle mensen
Begeef je zoveel mogelijk in de omgeving van succesvolle mensen en leer van deze personen in plaats van je bedreigd te voelen. Grote kans dat je gemotiveerd wordt om zelf succesvol te worden.

Note to yourself:
Relax
You are enough
You have enough
You do enough


20.   Investeer in jezelf
Kennis en vaardigheden vergroten je zelfvertrouwen. Investeer in je eigen ontwikkeling: volg een cursus of een opleiding, lees boeken of kijk documentaires. Onderzoek wat jou interesseert en je werkt onbewust aan je zelfvertrouwen.

Trust yourself. Create the kind of self that you will be happy to live with all your life.



21.   Praat!
Vertel je een superleuk en interessant verhaal? Praat dan duidelijk en rustig! Iedereen wil het horen en maak je niet druk over hoe je overkomt.

Don’t feel stupid if you don’t like what everyone else pretends to love.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten